Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Tüzifa hasító gépek Kép

Tüzifa hasító gépek

Rönkhasító gép bérlés, kölcsönzés

Bérelhető tüzifa hasító gépeink számos egyéb néven ismertek: fahasogatók, rönkhasítók, hasítógépek, tüzifa hasogató gépek vagy tüzifa splitterek. Közös mindegyik kifejezésben, hogy ugyanarra a géptípusra utalnak, amely a faaprítás során nyújt felbecsülhetetlen segítséget.

Effektív munkavégzés tüzifa hasogató géppel

A fával fűtés munkás dolog, egyes munkafolyamatok esetén azonban lehetséges az emberi erő lecsökkentése: ilyenek a rönkök hasítása és a tűzifa előkészítése. Hasítóink hidraulikus elven működnek, így képesek akár 5-6 tonnás nyomást kifejteni. Ez a teljesítmény jóval nagyobb annál, mint amit kézi erővel el tudunk érni. Ipari célokra is megfelelőek. A faaprítási munkát elképesztő módon meggyorsítják, nagy teljesítménnyel dolgoznak, sok energiát megspórolunk általuk, ami nem csak kényelmi, hanem egészségügyi megfontolásból is meggondolandó. Rönk hasítására használt gépeink maximális üzemi biztonságot garantálnak a kézi faaprítással szemben.

Országos lefedettség, minőségi választék

Az igényes kertészeti munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű, POSCH gyártmányú kölcsöözhető tűzifa hasogatóink állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb kölcsönözhető géppel és eszközzel együtt.

Magas minőség, kiváló ár-érték arány

A tűzifa splittereinkre a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, kiváló ár-érték arány, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden bérelhető hasogatógépünket folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adjuk át.

 

Tüzifa hasító gépek Kép
  Márka és típus / Type No. Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
POSCH HOMESPLIT6.0E3 400 1300 650 122
7 600 Ft + ÁFA -tól
POSCH SPALTAXT 8.0 900 1100 600 178
7 600 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk a szállítást összes kerti gépünkre, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáit.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

A rönkhasításról elsősorban mindenkinek az ősz, a tél jut eszébe, hiszen tüzeléshez használjuk a felhasogatott farönköket. De akár egy meleg nyári napon is használatba vehetjük, hiszen ha például egy sütögetést tervezünk, akkor is legtöbbször fával rakunk tüzet hozzá.   A rönkhasogató gépek igen hasznosak tudnak lenni, ha fűtési célokra használjuk a fát, mert megkímélhetjük magunkat, és gyorsabban is végezhetünk.    
Előnyük, hogy a munkát meggyorsítják, nagy teljesítménnyel dolgozinak, sok energiát megspórolhatunk (ez nemcsak kényelmi, hanem egészségügyi megfontolásból is meggondolandó). Nem utolsó sorban a rönk hasítására használt gépek forgalmazóinak sok előírást be kell tartaniuk, a kezükből csak biztonságos gépeket adnak ki. Hátrányukként értelmezhetjük, hogy egy fejszéhez képest nagyobb beruházással, magasabb vételárral járnak, az üzemeltetésnek ára van, bár ez nem nagyon magas, valamint több helyet is foglalnak, mint egy balta. A rönkhasító gép lényege az, hogy nem kézzel vágjuk a fát, hanem csak belehelyezzük és a gép szétvágja egy pillanat alatt. A rönkhasító, hasogató gép használata ma már szinte alapvetés minden olyan háztartásban, ahol folyamatosan fával tüzelnek. Rendkívüli módon leegyszerűsítik a fahasogatást, amikor a tüzelőt készítjük elő. Amellett, hogy gyorsabbak, remek automatizálók is egyben. Arról nem is beszélve, hogy a rönkhasítás fejszével végezve kemény fizikai munka, ami idősebbek számára igencsak befolyásoló tényező lehet.  
A fahasító gépet tulajdonképpen egy gépesített fejszének is titulálhatjuk, amely az emberi energiát váltja ki. Hasonló felhasználásra készítették, mint a láncfűrész gépeket. Lényegi különbség, hogy a láncfűrész egészen nagy rönkök darabolásában kiváló segítség, míg a rönkhasító egészen apró hasábokat is képes produkálni. Míg a baltával vagy láncfűrésszel végzett favágás, fahasítás akár napokat is igénybe vehet, addig egy hasítógéppel pár óra alatt feldogozhatjuk a nagyobb mennyiségű faanyagot, emellett rengeteg energiát megspórolhatunk. Ha nem szeretnénk rendszeresen favágó szakemberek segítségét kérni a fahasításban, akkor érdemes beruháznunk egy hasítógépre.  
Érdemes megfontolni, hogy benzines vagy elektromos fahasító gépet szeretnénk használni. Az elektromos rönkhasítók jellemzően kisebb teljesítményűek, de között is vannak olyan gépek, amelyek akár több tonnáig terjedő hasítóerőt tudnak kifejteni. A bérelhető kínálatunkban levő benzinesek ezeknél jellemzően nagyobb hasító erővel dolgozó gépek.   Fontos még figyelembe venni a választásnál a rönk maximális hosszát, amivel el tud bánni a rönkhasító gép. Ezen felül természetesen a rönk átmérője is lényeges. A helykihasználás érdekében érdemes figyelembe venni, hogy a mozgási irány horizontális vagy vertikális-e. A rendelkezésre álló hely fogja meghatározni azt, hogy vízszintes vagy függőleges rönkhasítóra van szükségünk. Elektromos rönkhasító kiválasztásakor fontos kitérni az áramforrásra is. Mivel ezek a gépek sok áramot fogyasztanak, és sokszor ipari felhasználásra készülnek, így a 400 voltos árammal működő verziók vannak többségben.  
A fahasító gépek még kevésbé használatosak a ház körüli, kisebb volumenű tűzifa felaprításában. Az átlagember hamarabb nyúl a fejsze vagy a láncfűrész után, mint hogy béreljen egy rönkhasító gépet. Gyakran a tűzifa már feldaraboltan érkezik, és csak a megfelelő helyre kell pakolni. A fahasító gép azonban egyenesen nélkülözhetetlen eszköz ott, ahol ipari szinten folyik a fahasábokra darabolása.  
- Hasítóerő: Megmutatja mekkora súlynak megfelelő nyomóerővel dolgozik a gép. - Minél nagyobb ez a szám, annál erősebb a vágás.
- Max. átmérő: Milyen vastag farönköt rakhatunk a gépbe
- Max. hasábhossz: Milyen hosszú farönköt rakhatunk a gépbe
- Hálózati feszültség: Egy vagy három fázisról üzemel-e a gép. Ez azért fontos, mert a három fázisú áramellátás nem minden háztartásban biztosított.
A vízszintes hasítógépek szerkezeti felépítésükből adódóan egy nagyobb munkaasztalon is jól használhatóak. Használatukhoz nincs szükség a hasítani kívánt faanyag felállítására, ezáltal ideálisak a hosszabb munkavégzésekhez. Jellemzően a hosszabb rönkökhöz használják ezt a típust. A függőleges hasítók könnyedén képesek a nagy és csomós rönkökkel is megbirkózni, és alkalmasak a rendszeres hasogatásra. Egyes típusoknál állítható a hasítás mérete, attól függően, hogy mekkora rönköket szeretnénk vágni.  
Az ipari hasítók tüzépek számára vagy nagy mennyiségű fa megmunkálására ajánlottak. Ipari hasítók alatt az olyan nagy teljesítményű gépeket értjük, amelyek képesek akár 8 tonna hasítóerővel is dolgozni. Ugyanakkor mivel ipari gépekről beszélünk, tudniuk kell megbirkózni a vastagabb, vagy hosszabb rönkökkel is.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden hasító található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A hasítók használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Igen, egyes gépeinkhez biztosítunk. Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!  
Tűzifa hasítóinkhoz jellemzően nem biztosítunk üzemeltetési szolgáltatást.