Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kézi kőzetvágók Kép

Kézi kőzetvágók

Gyémántvágó bérlés, kölcsönzés

A kézi kőzetvágók vagy más néven gyémántvágók száraz vágáshoz használható kisgépek. A tárcsától függően beton, tégla, YTONG, gránit, cserép, pala vágására alkalmasak, torziócsillapító rendszerüknek köszönhetően maximálisan biztonságosak, könnyen kezelhetők, ipari minőségűek és rendkívüli teherbírás jellemző rájuk. Minden bérelhető gyémántvágónkat folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adunk át.

Kiegészítők, tartozékok

A kőzetvágók mellé professzionális porszívó használatát ajánljuk, a közvetlen porszennyeződés azonnali elhárítása érdekében. 
Benzines és elektromos kőzetvágóink és professzionális porszívóink országosan 19 telephelyünkön érhetőek el, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt.

Professzionális segítség

Kérje szakképzett kollégáink segítségét a megfelelő kőzetvágó, valamint a kapcsolódó tartozékok és szolgáltatások kiválasztásában, hogy a leghatékonyabban tudja elvégezni az adott munkát!

 

Kézi kőzetvágók Kép
  Márka és típus / Type No. Ár
Nincsenek termékek

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk vágógépeink szállítását, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáját.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

A kézi kőzetvágó gépeinkhez nagy teljesítményű, automata szűrő tisztítású, ipari porszívó bérlését ajánljuk. Ezen gépek kiválóan megbirkóznak a keletkező nagy mennyiségű szálló porral. A megfelelő porszívó kiválasztásához szakképzett kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.  
A korong és a tárcsa mérete megegyezik: mindkettő 115, 125, 150, 180 és 230 mm-es méretekben kapható. Költségkímélőbb a gyémántvágó lap. Sok vagy folyamatos vágáshoz falban, illetve betonban a gyémántvágó korong a költségtakarékosabb. Jó megoldás egy vágásra a kővágó tárcsa, a hosszabb vágásra azonban a gyémántvágó tárcsa javasolt. A flexkorong sokkal gyorsabban kopik, mint a gyémánttárcsa, többet kell használni belőle, sokszor kell cserélni.  
Szegmenses, turbós, sima (más néven csempevágó). Előbbi található a falhoronymaró gépekben. Mindegyik 115, 125, 150, 180 és 230 mm-es méretekben érhető el.  
Falra, betonra a szegmenses gyémánt vágótárcsa a legjobb megoldás. Rendkívül gyors, gyorsabb, mint a turbó gyémántvágó, száraz és vizes vágásra is használható. A következő anyagokra ajánlott a szegmenses vágótárcsa: beton, tégla, téglafal, kő, gránit.  
A szegmenses gyémánt vágótárcsa nem alkalmas vasbetonhoz, oda a turbós gyémántvágó kell. Nem javasolt a következő anyagokra a szegmenses gyémántvágó: vasbeton, csempe, útburkolat, üveg, porcelán, kerámia, márvány, pala, homokkő. A sugár irányú bevágások - amiknek az a szerepük, hogy tolják és forgassák a levegőt a vágókorong körül, ezzel hűtve azt - megakadhatnak a betonban lévő vasban.  
Száraz és vizes vágásra is használható a turbó gyémántvágó korong. Ajánlott a következő anyagokra: beton, vasbeton, tégla, téglafal, kő, gránit, homokkő. Mivel nincs sugár irányban bevágás, így vasbeton esetén a betonban lévő vasrudakban nem akadhat meg a gyémánttárcsa. Az oldalán lévő fogak hajtják a hűtésül szolgáló levegőt vagy vizet.  
Nem javasolt a következő anyagokra: csempe, útburkolat, üveg, porcelán, kerámia, márvány, pala.  
Csempevágásra csak a csempevágó gyémánttárcsa alkalmas. A teljesen sima gyémántvágó tárcsa felülete nem csipkézi ki a csempe szélét. Száraz és vizes vágásra is kiváló. Betonra, vasbetonra csak vizes vágásnál használjuk! Ajánlott a sima gyémántvágó lap a következő anyagokra: csempe, útburkolat, üveg, porcelán, kerámia, márvány, pala.  
Nem javasolt a következő anyagok esetén: beton, vasbeton, tégla, téglafal, kő, gránit, homokkő.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését. A kézi kőzetvágók könnyen szállítható eszközök.  
Nem minden kisgép található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A kőzetvágók használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Nem. Minden kézi kőzetvágót folyamatos használatra alkalmas, karbantartott állapotban adunk át, és nem biztosítunk kezelőt.