Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Magassági ágvágók

Magassági ágvágó kölcsönzés, bérlés

Bérelhető magassági ágvágó fűrészeink a legkeresettebb kertészeti eszközök közé tartoznak, nem csak megkönnyítik a munkavégzést, de a fák életét és egészségét is szavatolják, hiszen az ágak roncsolódása nélkül képesek elvégezni a metszést és vágást. A felhasználói vélemények mind arról tanúskodnak, hogy ár-érték arányban mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb célszerszámot. Használatukkal egészséges állapotban tudhatja a fáit, könnyen és hatékonyan végezheti el a szükséges kertészeti munkálatokat.

Ergonomikus kialakítás, effektív használat

Ágvágóinkkal minden fát tökéletesen metszhet és vághat anélkül, hogy drága szakember segítségére lenne szüksége. Eszközeink elérik akár a 4,5 méteres vágómagasságot is, hiszen meghosszabbítható nyelekkel rendelkeznek, így használatuk biztonságos és rendkívül kényelmes. A nehezen elérhető ágak sem maradnak rejtve előlük, így a vágást és metszést gyorsan és hatékonyan végezheti el. Markolatuk csúszásmentes bevonata biztosítja, hogy könnyen és biztonságosan tartsa és irányítsa a fűrészt, ezáltal lehetővé válik a bonyolultabb metszési és vágási technikák kivitelezése is. 20 cm feletti vágásszélességükkel a nagyobb, vastagabb ágakat is könnyen vághatja, metszheti a maradandó ágak sérülése nélkül. Tárolásuk és szállításuk könnyű, hiszen szétszedhetők és könnyen összerakhatók. Össztömegük néhány kilogramm, így bármilyen metszést és vágást könnyen, nagyobb fizikai megterhelés nélkül végezhet el, a nagy erőkifejtéseket megspórolhatja, és nem kell számolnia a derék és a hát izomzatának megterhelésével sem.  Zajkibocsátásuk nem több 85 dB-nél, így attól sem kell tartania, hogy használatuk hosszú távon zavarná a környéken élőket. 

Azonnali bevethetőség - Országos lefedettség

Az igényes kertészeti munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű, STIHL és HITACHI gyártmányú bérelhető magassági ágvágóink állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt.
Az eszközökre a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, kiváló ár-érték arány, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden kölcsönözhető magassági ágvágót folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adunk át.

 

  Márka és típus / Type No. LÁNCMÉRET Vágólap hossza(MM) Teljesítmény(W) Erőforrás Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
HITACHI CG27EBD 3/8 250 900 benzin 1782 320 253 6,1
8 800 Ft + ÁFA -tól
STIHL HT103 3,8 - - keverék 2700 300 300 7,2
8 800 Ft + ÁFA -tól
HITACHI_CS25EPB(S) - - - - - - - -
8 800 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk a szállítást összes kerti gépünkre, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáit.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

Kertünk gondozásakor az egyik legnagyobb próbatételt a magasan lévő ágak és lombok nyírása és metszése jelenti. Ilyenkor jelentősen megnő a balesetveszély: könnyen ránk zuhanhat egy nagyobb faág, vagy épp mi eshetünk le a létráról. A magassági ágvágó segítségével a talajról, biztos lábakon állva végezhetjük el a szükséges munkálatokat. Bérelhető kínálatunkban számos magassági ágvágó fűrész található: tekintse meg választékunkat és találja meg az Ön számára ideális kisgépet!  
Az eszköz használata előtt alaposan gondolja végig, mire szeretné használni. Az elektromos, illetve benzinmotoros gépek más-más célokra alkalmasak. A faágak metszése gyakran a kert legkihívóbb, legtöbb erőkifejtést igénylő feladatai közé tartozhat. Legyen szó akár friss/zöld, akár száraz faág metszéséről, a legfontosabb feladatunk, hogy a megfelelő kialakítású pengével rendelkező eszközt használjuk a munka folyamán. Ezek alapján megkülönböztetünk rávágó (kemény, száraz, elhalt ágak vágásához) és mellévágó (friss, zöld ágak vágásához) kivitelű ágvágót. 
A magassági ágvágókat megkülönböztetjük még az alábbi szempontok szerint:
- Kézi ágvágó
- Elektromos ágvágó
- Benzinmotoros ágvágó. Az elektromos típus kisebb kerti munkákhoz teljesen megfelel. Előnye továbbá, hogy csendesebb, könnyebb és kisebb is, és minimális karbantartást igényel. A hálózati kábel azonban nagyban korlátozza munka során a mozgásterünket, és jóval gyengébb teljesítménye is van, mint a benzinmotorosnak.   
A kertünk rendben tartása során rengeteg feladatkör létezik, és ezek közül az egyik legnagyobb kihívással járó feladat a metszés. A metszés szólhat száraz, elöregedett faágak metszéséről vagy fiatal, zöld ágak metszéséről is. A két külön feladatkörhöz a legprofibb modellek két külön kategóriába tartoznak:
- a rávágó ágvágók a kemény, száraz, elöregedett faágak lemetszéséhez lettek kialakítva, 
- a mellévágó ágvágók a fiatalabb, zöld ágak metszéséhez ideálisak. Hajtóerő szempontjából három különböző kategóriát különítünk el. Ezek:
- a kézi erővel működtetett kézi ágvágó,
- az elektromos ágvágó, ezen a kategórián belül találunk kábeles (hálózatba kapcsolt, tápos) és akkumulátoros modelleket is, és
- a benzinmotoros ágvágó. A legnagyobb különbség a kézi és a gépi erő között van. A legtöbben szeretnénk elkerülni a munkával járó fáradtságot, esetleg egy nehéz munkanap után az extra kimerültséget.  
A kényelmes fogáshoz minőségi, kellemes fogású nyél, biztonságos kések vagy ollók kellenek, továbbá az, hogy a célnak leginkább megfelelő ágvágót válasszuk ki.  
Minél magasabban helyezkedik el a megmetszendő ág, annál nehezebb az ezzel járó feladatot jól megoldani. A teleszkópos ágvágó azért praktikus, mert kis helyen is elfér, azaz könnyű tárolni. Másrészt biztonságos, hiszen ahelyett, hogy létrán kellene egyensúlyoznunk, és azon gondolkodnunk, hogy érdemes-e kockáztatni, vagy ismét lemászni és arrébb tenni a létrát, a földről, a saját lábunkon stabilan állva dolgozhatunk. Ezek a kisgépek a kert több részén is segítségünkre vannak, és nemcsak a közvetlen balesetveszélyt hárítják el, hanem egészségesebb is a használatuk, mivel kevésbé terhelik meg a derekunkat, vállainkat, hátunkat, és ugyanazt a munkát kevesebb erőbefektetéssel végezhetjük.  
A magassági ágvágóval végzett munka a láncfűrésszel történő munkához képest kisebb mértékben, de mindenesetre akár balesetveszélyes lehet, ezért nem árt a megfelelő védőfelszerelés és a megfelelő odafigyelés. Ha nehezebben elérhető, komolyabb ágakat fűrészelünk, hasznos lehet a védősisak és munkavédelmi kesztyű használata. A munkavédelmi szemüveg használata szintén ajánlott lehet. Figyeljünk oda a ruházatunkra is, valamint a megfelelő cipő is védelmet jelenthet. Cégünk kínálatában kiváló minőségben megtalálja a felsorolt védőfelszerelések mindegyikét.   
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden magassági ágvágó fűrész található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A magassági ágvágók használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Igen, egyes gépeinkhez biztosítunk. Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!  
Ágvágóinkhoz jellemzően nem biztosítunk üzemeltetési szolgáltatást.