Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kerti aprító gépek Kép

Kerti aprító gépek

Ágaprító, ágdaráló bérlés, kölcsönzés

Bérelhető kerti aprító gépeink a kerti hulladék szakszerű, tiszta, hatékony és gyors aprítását, feldolgozását és eltakarítását végzik el. Ideális megoldások olyan kertekhez, ahol sok levelet, sövényhulladékot és ágakat vagy gallyakat kell eltakarítani. Professzionális használatra alkalmasak, benzines és elektromos motorral, ékszíj biztonsági hajtással, állítható kiömlőszeleppel, gyűjtőedénnyel és kerekekkel vannak felszerelve az egyszerű szállításhoz és helyváltoztatáshoz. Ágakat, de akár 8 cm szárátmérőjű szerves kerti hulladékot is képesek felaprítani. Az egyedülálló kés- és csapórendszerüknek köszönhetően nagy feldolgozási sebességgel rendelkeznek, és nem tömődnek el a zöldhulladéktól.

Szakképzett kollégák, szükséges kiegészítők

Innovatív bérelhető kerti aprítóink gondoskodnak a költséghatékony, ugyanakkor precíz és problémamentes kerti munkálatok lebonyolításáról. Kérje szakképzett kollégáink segítségét az ideális gép, valamint a kapcsolódó tartozékok és szolgáltatások kiválasztásában, hogy a leghatékonyabban tudja elvégezni az adott munkát! A kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Országos lefedettség, azonnal bevethető állapot

Az igényes munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű bérelhető gépeink a teljes kerti munkafolyamatot lefedően állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt. Az eszközökre a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, kiváló ár-érték arány, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden bérelhető eszközünket folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adjuk át.

 

Kerti aprító gépek Kép
  Márka és típus / Type No. Max. aprítható átmérő(MM) Erőforrás Adagolás magassága(MM) Kivetőcső magassága(MM) Max. kifújási távolság(M) Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
FBC CIP8.13 50 benzin 900 1000 3 1400 1200 1000 125
8 400 Ft + ÁFA -tól
BOSCH AXT 25 TC 45 elektromos 965 -32765 - 707 965 388 30,5
5 100 Ft + ÁFA -tól
BOSCH AXT 25 TCN 45 elektromos 965 -32765 - 707 965 388 30,5
5 100 Ft + ÁFA -tól
GTM GTS900M 50 benzin 1000 1380 - 1250 1380 670 132
8 400 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk a szállítást összes kerti gépünkre, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáit.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

Általában a benzines ágdarálók nagyobb teljesítményűek és kedvezőbb értékelést kapnak a felhasználóktól, de napjainkban már a villanymotoros komposztaprítók is jól teljesítenek. Akár benzines, akár elektromos ágdarálót választ: legalább 2kW teljesítmény kell ahhoz - függetlenül attól, hogy benzines vagy villanymotoros modellről beszélünk -, hogy 40 mm átmérőjű ágakkal is gond nélkül megbirkózzon.   
A késes aprítógépek nagyon gyors munkát végeznek. Az alacsonyabb teljesítmény ellenére ez a típus nagy mennyiségű kerti hulladékot képes ledarálni. A daráló mechanizmus egy gyorsan forgó tárcsát tartalmaz, melyen éles kések találhatóak. Ezek összemetélik a darálóba helyezett gallyakat, ágakat és egyéb kerti hulladékot. A kések előtt téglalap alakú nyílások is találhatóak, melyek összetördelik az ágakat. Ebben a berendezésben együtt dolgozik a törés és a darálás mechanizmusa, a ledarált végtermék nagyon finomra tördelt lesz.  Tapasztalataink szerint ez a daráló nem tud tökéletesen megbirkózni a vékony, lágy, friss zöldhulladékkal, különösen a gallyakkal. A késes ágdarálók másik hátránya, hogy hangosak és elég gyakran beakadnak. Ilyen esetben az elakadt ágat manuálisan kell eltávolítani. A hengeres darálókon fordított üzemmód is van, amely majdnem teljesen orvosolja ezt a problémát. A régi modelleken ez még nem így volt, de a modern késes aprítógépek a darálni való fát behúzni is képesek. Ez annak köszönhető, hogy a kések ferdén vannak elhelyezve a tárcsán.   
A hengeres komposztaprítók egy késes hengerrel rendelkeznek. Ez a henger behúzza az ágakat és egy fém felülethez vagy hengerhez nyomja őket (a konkrét kivitelezéstől függően). Ennek köszönhetően a kések egyre mélyebbre hatolnak a fában, míg teljesen szét nem darabolják azt. Mivel a henger percenként 40-60 fordulatot tesz, ezért a berendezés sokkal halkabban üzemel, mint a késes komposztaprító. A hengeres komposztaprító ezért a lágyabb és hajlékonyabb zöldhulladék feldolgozására is alkalmas: az egészen apró gallyakkal és levelekkel is egyszerűen elbánik.  Semmi sem tökéletes, így néha a hengeres darálóban is megakadhat a fa. Ilyen esetben nagyon hasznos a fordított üzemmód. Egyes gyártók még ezt is tökéletesítették, és üreges, kúp alakú hengert használnak. Ez a henger megakadályozza, hogy a zöldhulladék és az ágak megakadjanak.  A hengeres aprítók esetében a berendezés magától húzza be a fát, miközben aprítja is azt.  
Ágdaráló bérlésekor kerülje el az ismeretlen gyártók olcsó termékeit, amelyek nem nyújtanak elegendő kényelmet és teljesítményük említésre sem méltó. A 20 mm-nél nagyobb ágakkal általában már problémájuk van, gyakran beakadnak, ezért a munka nagyon lassú lehet velük. A daráló és a motor sok esetben nem elég nehéz, ami azt eredményezi, hogy az aprító nem stabil, rezeg és elmozdul. Cégünk a bevált gyártókat termékeit kínálja bérbeadásra, amelyek maximálisan megbízhatóak. Érdemes olyan ágdarálót bérelni, amely segít a kerti munkálatokban és jó szolgálatot tesz, nem pedig olyat, amely több kárt és fejfájást eredményez, mint hasznot.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden kerti aprító található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A kerti aprító gépek használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Igen, egyes gépeinkhez biztosítunk. Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!  
Kerti aprítóinkhoz jellemzően nem biztosítunk üzemeltetési szolgáltatást.