Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Gyalugépek

Gyalugép kölcsönzés, bérlés

Ha mi magunk végezzük a faanyagok gyalulását, nem csupán a végeredmény megfelelő minőségében lehetünk biztosak, hanem pénzt is spórolhatunk. A régi kézi gyaluk helyett ma már számtalan jobbnál jobb gyalugép áll a rendelkezésre, amelyek jelentősen megkönnyítik és lerövidítik a munkafolyamatokat. Akár a faiparban dolgozik, akár egy kezdő, de annál lelkesebb otthoni ezermester, mindenképpen szüksége van egy professzionális gyalugépre. Professzionális gyalugépeink gondoskodnak a költséghatékony, ugyanakkor precíz és problémamentes famegmunkálás lebonyolításáról. Mindegyik gyalunk alkalmas síkfelületek megmunkálására, élletöréshez, falcoláshoz.

Országos lefedettség, minőségi választék

Az igényes munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű kölcsönözhető gépeink a gyalulási munkafolyamatot lefedően állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt. Az eszközökre a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden bérelhető eszközünket folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adjuk át.

Szakképzett kollégák, magas minőségű műszaki tanácsadás

Kérje szakképzett kollégáink segítségét a megfelelő gyaluk, valamint a kapcsolódó tartozékok és szolgáltatások kiválasztásában, hogy a leghatékonyabban tudja elvégezni az adott munkát!

  Márka és típus / Type No. Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
MAKITA 1806B 530 150 240 9
7 100 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk a szállítást a famegmunkáló gépeinkre is, ezzel támogatva ügyfeleink napi munkáit. 

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

A legfontosabb szempontok a meghajtás típusa (akkumulátoros ill. elektromos), a funkció (egyengető, vastagoló, egyengető és vastagoló, stb.), a gyalulási mélység és vastagság, ill. az ergonómia.  
A megmunkálás minőségét a vágás sebessége és mélysége határozza meg. A gyalu olyan
sebességgel folytatja a vágást, amely mellett a forgácsoktól nem akad el. Durva megmunkáláshoz növelhető a vágási mélység, ha viszont finom felületet szeretne kialakítani, akkor csökkentenie kell a vágás mélységét, és lassabban kell előre mozgatnia a gépet.  
Az első lépés az, hogy a lécet a megfelelő méretűre vágjuk. Azután, a lécet a kézi gyalugép asztalára helyezzük, és megfelelően rögzítjük. Beállítjuk a gyalugépen a megfelelő marási méretet. Ezt követően a lécet gyakran ellenőrizzük, hogy biztosak legyünk abban, hogy a megfelelő méretet és formát kapjuk. Addig kell a kezeletlen fát gyalugéppel megmunkálni, amíg el nem éri a léc megfelelő méretet és formát.  
A gyalu arra való, hogy a "fatelepi" méretre fűrészelt deszkákat, léceket, a szálkás felületüktől megszabadítsa. A késszélesség az a legnagyobb szélesség, melyet egy fogással gyalulhatunk. Manapság a legelterjedt a 82 mm késméret, de van forgalomban 300 mm-es késszélességgel rendelkező, úgynevezett gerendagyalu is.  
A gyalukések acélból és keményfémből készülnek. Rögzíthetők szalagkésként vagy
fordítólapos rendszerben. Vannak olyan gyalukések is, amelyekkel rusztikus felületi hatások
érhetők el, mintha csak nagyoló (vagy elterjedtebb nevén vastagoló) gyaluval lenne megmunkálva.  
A faiparban alkalmazott technológiák során különböző szennyezőanyagok kerülnek a környezetbe. A mechanikai megmunkálásnál váltakozó szemcseméretű por-forgács szabadul fel. Ezeket az anyagokat az üzem légteréből több okból is el kell távolítani. A megmunkáló szerszámnál maradó forgács elfedi a megmunkálás helyét, a munkadarab előtolását akadályozhatja, a szerszám környezetet eltömítheti, balesetveszélyt jelenthet. A legtöbb gyalu rendelkezik porelszívás csatlakoztatási lehetőséggel. Vannak olyan gyalugépek is, ahol a forgácskidobási oldal is választható.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden gyalugép található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A gyalugépek használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Igen, egyes gépeinkhez biztosítunk. Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!  
Gyalugépeinkhez jellemzően nem biztosítunk üzemeltetési szolgáltatást.