Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rotációs kapák

Kapálógép kölcsönzés, bérlés

Bérelhető rotációs kapáink (más néven kapálógépek vagy rotakapák) rengeteg tehertől szabadíthatják meg Önt kertészeti munkavégzése közben! A legkeresettebb kertészeti eszközök közé tartoznak, ugyanis komoly segítséget nyújtanak az egyik legnehezebb, de elengedhetetlen földmunka, a talaj fellazítása során. A kézi erő helyett béreljen rotakapát! Akkor is jó szolgálatot tesz, ha növénytápot vagy szerves trágyát forgat be a földbe, továbbá alkalmas gyomtalanításra, segít a magágyazás előkészítésében, sőt, különböző előtétekkel akár hóekeként, fűnyíróként vagy kultivátor hozzáadásával is használható.

19 telephely 10 000 bérelhető eszközzel

Az igényes kertészeti munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű, kölcsönözhető rotációs kapáink, melyek állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb kölcsönözhető géppel és eszközzel együtt.

Ergonomikus kialakítás, azonnali bevethetőség

A rotakapáinkra a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, kiváló ár-érték arány, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden bérelhető kisgépünket folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adjuk át.

 

  Márka és típus / Type No. Kapa tagok száma Munkamélység(CM) Munkaszélesség(CM) Erőforrás Teljesítmény(KW) Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
SOLO MH7505VR 24 (6x4) 15 75 benzin 3 805 720 535 56
10 500 Ft + ÁFA -tól
SOLO S508 4 15 80 benzin 3,9 1500 1150 600 60
10 500 Ft + ÁFA -tól
GYIMESI MÁTÉ_MARCI55 - - - - - - - - -
6 340 Ft + ÁFA -tól
DRAGON_55H - - - - - - - - -
6 340 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk a szállítást összes kerti gépünkre, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáit.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

Meg kell határozni, hogy milyen a megművelni kívánt földterület, milyen munkafolyamatokat várunk el a kisgéptől. Más és más géptípusok alkalmasak a homokos, a középkötött vagy a kötöttebb talajokhoz. A nagyon kötött talajok megmunkálására a kerti kisgépek nem alkalmasak. A kötöttebb talajokra nagyobb önsúlyú gépet célszerű bérelni, olyanokat, melyeknek a hajtómű lehajtási áttétele nagyobb. Az ilyen gépeknél a kapakés vágósebessége kisebb, így mélyebben tudnak behatolni a talajba. Kötöttebb talajon célszerűbb a 2x2 kapás (4 kapatagos) változat használata. Homokos vagy középkötött talajoknál a „pörgősebb” áttételű gépek használhatóbbak.  
Kezdhetjük azzal is, hogy fel kell-e ásni egyáltalán a kertet? Egyre jobban terjednek hazánkban is az ásás nélküli kertek, ahol mulcsolást használnak, és igyekeznek a talajéletet a lehető legkisebb mértékben megzavarni. Ez is egy teljesen járható út, azonban sokkal több türelmet és egy kicsivel több hozzáértést kíván meg a kertésztől, ha művelésmentesen szeretné ápolni a kertjét. Akik nem ezt a vonalat követik, vagy egy régóta elhanyagolt, esetleg művelés alá még soha nem vont területen szeretnének termelni, azoknak célszerű felásni a kertet.  Ősszel és tavasszal érdemes a kertet felásni, leginkább az őszi az, aminek a legtöbb haszna van. Ez az az időszak, amikor már nagyjából minden növény letermett, betakaríthattuk a munkánk gyümölcsét. Ekkor jöhet el az a feladat, hogy felássuk a kertet, megszabadítjuk a gyomoktól, növényi maradványoktól, és egyúttal ilyenkor célszerű bekeverni a tápanyag utánpótlást is, amelynek így tavaszig van ideje beépülni, lebomlani, hasznosulni a talajban, hogy aztán az új szezonban a növényeink ebből tudjanak tápanyagot meríteni. Az egész évben betömörödött talajt ekkor felfrissíthetjük, átforgatjuk, szellőssé, levegőssé tudjuk tenni. Ugyancsak érdemes tavasszal is végigmenni a kerten rotációs kapával, ekkor elegendő egy rövid, gyors, nem túl mélyre ható átforgatása a felszínnek, hogy az megfelelően morzsalékos, levegős legyen, ami ideális ültetőközeget jelent növényeink számára.   
A megművelendő földterület, a kert mérete és a talajtípus (utóbbi: ld. feljebb) nagy mértékben befolyásolja, hogy mekkora teljesítményű és milyen munkaszélességű rotációs gépet érdemes bérelni. További szempont az is, hogy „hobbi” vagy professzionális kapálógépre esik a választásunk.  Fontos szempont a zaj- és rezgéscsillapítás is, ugyanis ha egész nap használjuk, nem mindegy, hogy az izomzatunk mennyire fárad el a munkában, és jó lenne, ha a fülünk sem csengene másnap. A jó irányíthatóság, a többfokozatú sebesség és a súly is lényeges. végül, de nem utolsósorban kiemelten lényeges szempont lehet, hogy a gép rendelkezzen hátrameneti funkcióval. Ha az adott kert sűrűn van beültetve fákkal, bokrokkal, akkor ez a funkció nagyon meg fogja könnyíteni a munkánkat.   
Már elérhetőek a kisebb méretű, elektromos kapálógépek is. Ezek súlyra könnyebbek és kisebb kapálási szélességűek (kb. 15-20 cm), egyszerűbben lehet velük közlekedni. Kisebb földekre, kertekre ideális választások.  A benzines kapálógépek általában nagyobb teljesítményűek. Vannak a közepes, 40-50 cm vágásszélességűek, és a nagyobb, 90-100 cm-es változatok is, melyek már a professzionális, 6-10 lóerős kategóriába tartoznak. Előnyük még, hogy az alapgéphez különböző kiegészítők is illeszthetők, például fűnyíró adapter vagy hóeke, így többféle munkát is elvégezhetünk velük.  
Elsősorban az a fontos, hogy mekkora kert van a célkeresztünkben. Egy nagyobb telekhez nagyobb teljesítmény és széles gép "illik. A szórás nagyon nagy: a kapálási szélesség akár 15 cm és 1 m között változhat, így akár hetedannyi mozgással is meg tudunk művelni egy telket a legnagyobb géppel. Nagyon fontos az eszköz irányíthatósága is, főleg, ha nem akarunk feleslegesen letarolni valami hasznosat az útban. Az állítható teljesítmény, azaz a fokozatok is rendkívül megkönnyítik az életünket.  
Relatíve olcsóbban is bérelhetünk jó kapagépet, egy kisebb telekre, de nagyobb földterület esetén érdemes a nagyobb teljesítményű modelleket bérelni. Utóbbiak kevésbé rezegnek, kisebb a zajszintük: ezért hosszabb távon, főleg több órás munkák után nagyon „hálásak lesznek” mind a csuklóink és ízületeink, mind a füleink.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden rotációs kapa található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A magassági ágvágók használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Igen, egyes gépeinkhez biztosítunk. Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!  
Rotációs kapáinkhoz jellemzően nem biztosítunk üzemeltetési szolgáltatást.