Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Talajfúrók Kép

Talajfúrók

Talajfúró bérlés, kölcsönzés

Kölcsönözhető talajfúróink (más néven lyukfúrók, földfúrók vagy gödörfúrók) nagy segítséget nyújtanak építési szakembereknek, épületasztalosoknak, ácsoknak, erdészeknek, településfejlesztőknek, illetve akár vadászoknak is. Az erdőkben megkönnyítik a magaslesek, erdei kis házak vagy etetőhelyek építését, felállítását. El sem kell hagynunk a lakott területet ahhoz, hogy hasznunkra legyenek: padok és játszóterek kiépítéséhez is elengedhetetlen segítséget nyújtanak. Továbbá használatukkal egy ültetőgödör is másodpercek alatt készen van ahelyett, hogy ásóval dolgoznánk hosszadalmasan, és a kerítések felállítását is meggyorsítják. Végül, de nem utolsó sorban vízparton is jó szolgálatot tehetnek horgászoknak, halászoknak: egy gödörfúrónak elég néhány pillanat, és készen is van a horgászathoz szükséges lék.

19 telephely, minden szükséges kiegészítő

Az igényes kertészeti munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű, STIHL, HITACHI továbbá hazai gyártmányú bérelhető talajfúróink állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt. Számos bérelhető kiegészítővel és tartozékkal is állunk rendelkezésre, ezekkel az alkalmazási területet is nagy mértékben ki lehet bővíteni.

Biztonság, minőség, megbízhatóság

A talajfúróinkra a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, kiváló ár-érték arány, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden bérelhető talajfúrónkat folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adjuk át.

 

Talajfúrók Kép
  Márka és típus / Type No. Fúrási átmérő(MM) Fúrási mélység(MM) Kezelő személyek száma Erőforrás Teljesítmény(KW) Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
HITACHI DA200E-SP 200 1000 1 benzin 1,1 400 1600 400 8
11 000 Ft + ÁFA -tól
STIHL BT120C 90-200 1000 1 keverék 1,3 520 360 520 8,2
11 000 Ft + ÁFA -tól
STIHL BT121 200 1000 1 keverék 1,3 500 350 500 9,4
11 000 Ft + ÁFA -tól
STIHL BT130 200 1000 1 keverék 1,4 500 400 500 9,9
11 000 Ft + ÁFA -tól
STIHL BT131 200 1000 1 benzin 1,4 500 400 500 10
11 000 Ft + ÁFA -tól
STIHL BT360 350 1000 2 keverék 3 1200 400 500 28,5
14 300 Ft + ÁFA -tól
VÁRI GÉP FTF160 400 1000 2 benzin 4 600 900 650 35
14 300 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk a szállítást összes kerti gépünkre, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáit.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

A három fő típus az elektromos, a benzinmotoros (benzines) és a kézi földfúró (ez földfúró spirál néven is ismert). Mivel ezeket a fúrókat általában külterületen használják, az elektromos fúrót jóval körülményesebb használni, mint a másik két kategóriát.  
A talajfúró gépek ritkább esetekben használatosak házkörüli munkákban, jellemzőbb, hogy inkább különféle területek szakemberei veszik hasznát, mint az épületasztalosok, ácsok vagy erdészek, akik sok esetben végzik munkájukat lakott területeken kívül.   A kis átmérőjű, mély gödrök kialakítása nem egyszerű feladat, egyszerűbb a lyukak kifúrása. Tulajdonképp erre a célra készítették a földfúró gépeket. A kézi földfúró gépek egy 1-2 méter hosszúságú acél cső szárból állnak, a végükön kialakított vágóéllel, melyre merőleges a szár felső végén forgatást segítő keresztrúd. Egyes típusok a fellazított földet egy csőbe gyűjtik, ez a könnyebb kiemelést eredményezi. A kézi földfúró gépek segítségével 30 cm átmérőjű és maximum másfél méter mély lyukakat tudunk kialakítani. 
Nagyobb mélységű lyukak fúrásához gépi földfúróra van szükség. Ezeket a gépeket a legtöbb esetben külterületeken használják. Felépítésüket tekintve hasonlóak a kézzel irányított változatokéhoz, azonban a különbség, hogy a talajfúró fúrószárat robbanómotorral meghajtott forgórészhez csatlakoztatják. A gépi talajfúró szerkezetek között is több típussal találkozhatunk, vannak változatok, melyek kezeléséhez egy ember is elegendő, de vannak kétemberes földfúrók is. A motoros részt a kapaszkodókon keresztül egy vagy két személy tartja, attól függően, hogy a gép milyen teljesítménnyel bír. Bármilyen nagyságú és mélységű lyuk elkészíthető, köszönhetően a cserélhető és toldható talajfúró fúrószáraknak köszönhetően.   Felhasználási területeket említve alkalmazzák ezeket etetőhelyek, magaslesek és erdei házak építésénél, de nem ritka használatuk a településfejlesztési munkák esetében sem, mint a padok telepítése, parkok kerítéseinek építése vagy játszóterek kialakítása. Nem utolsó sorban földfúró géphez csatlakoztatott lékfúróval fúrják ki a jégen a lékeket.  Nagy számú vagy nagyobb átmérővel rendelkező lyuk elkészítésében valamely munkagépre felszerelt változat használatos. Ezek a földfúró gépek, adapterként utólag csatlakoztathatók a munkagépekhez, és meghajtásaikról a munkagépek motorjai gondoskodnak.   
A kézi talajfúró nem ajánlott nagyobb, főleg ipari méretű munkákra, ez azoknak lehet jó megoldás, akiknek néha-néha segítségre van szükségük faültetéshez, kerítés cölöpözéshez, kisebb átmérőjű, mélyebb lyukak fúrására (ha kevesebb földet akarnak megmozgatni). Az elektromos gépek között ma már léteznek akkumulátoros változatok is, de ha nem a ház körül dolgozunk a fúróval (és eléggé valószínűtlen, hogy sosem lenne szükség rájuk máshol), az akkumulátor töltését nehéz megoldani. Egyöntetű vélemények szerint az akkumulátorral komolyabb téli hidegben gyakorlatilag lehetetlen dolgozni. A benzines gépek előnye ezzel szemben, hogy viszonylag egyszerűek: áramforrásra, generátorra nincs szükség a használatuk során, csupán egy teli benzineskannára. Némi hátrányuk, hogy karbantartásuk valamivel bonyolultabb, mint az elektromosaké, és kevésbé környezetkímélőek, valamint hangosabbak.  
A benzines talajfúrók kétütemű robbanó benzinmotorral vannak szerelve: a motort kenő olaj adagolása az üzemanyaggal összekeverve történik. A pontos keverési arány a gép használati útmutatójában található, amit mindig figyelmesen el kell olvasni és betartani! A keveréket nem szabad előre bekeverni, külön kell tárolni a 95-ös ólommentes benzint és a kétütemű motorolajat, majd használat előtt bekeverni akkora mennyiséget, amelyet rövid időn belül el is használunk. A keverék idővel megromlik, továbbá károsodást okozhat a motorban, ha hosszan benne áll. A talajfúrókat számtalan célra lehet használni (lásd: fenn), pl. oszlopok lefúrására, facsemeték telepítésére, karózásra, stb. A benzines földfúrót mindig körültekintően, megfelelő védőfelszereléssel (fülvédő, arcvédő rostély, szemüveg, kesztyű) kell használni, ügyelve a biztos kétkezes stabil fogásra.   
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden talajfúró található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A talajfúrók használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Igen, egyes gépeinkhez biztosítunk. Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!  
Talajfúróinkhoz jellemzően nem biztosítunk üzemeltetési szolgáltatást.