Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Esztrich keverők

Szárazbeton keverő kölcsönzés, bérlés

Bérelhető esztrich (más néven aljzatbeton vagy szárazbeton) keverő és szállító eszközeink lehetővé teszik a költséghatékony, precíz és gyors keverés lebonyolítását. A szállítást egy levegős kompresszor végzi, amelyet dízelmotor hajt meg. Zárt rendszerű keverőgépeink sokkal hatékonyabban és gyorsabban keverik össze az anyagot, mint egy hagyományos betonkeverő. Esztrich tömlő segítségével lehet a megkevert betont eljuttatni a betonozandó területre, mely így megóvja a lefektetett csőrendszereket és a munkaterület környezetét is.

Országos lefedettség, minőségi választék

Az igényes munkavégzéshez elengedhetetlen, magas minőségű keverőgépeink állnak ügyfeleink rendelkezésére országosan 19 telephelyünkön, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt.
Az eszközökre a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Minden bérelhető eszközünket folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adjuk át.

Magas minőségű műszaki tanácsadás

Kérje szakképzett kollégáink segítségét a megfelelő keverők, valamint a kapcsolódó tartozékok és szolgáltatások kiválasztásában, hogy a leghatékonyabban tudja elvégezni az adott munkát!

 

  Márka és típus / Type No. Szállítási teljesítmény(M3/ÓRA) Szállítási magasság(M) Max. szállítási távolság(M) Szemcse nagyság(MM) Tömlő átmérő(MM) Erőforrás Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
PUTZMEISTER M740D 5 80 120 8 65 dízel 4740 1430 1460 1900
39 500 Ft + ÁFA -tól
PUTZMEISTER M740D RSZ 5 80 120 8 65 dízel 4740 1430 1460 1900
41 400 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk esztrich gépeink és vakológépeink szállítását, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáját.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

Az esztrich, más néven aljzatbeton vagy száraz beton egy speciális, vékony aljzatbeton réteg, ami a hagyományos betonréteghez hasonlóan a különböző járófelületek, burkolatok aljzatául szolgál. Nem alkotja részét az épület szerkezetének, kizárólag fogadóanyagként funkcionál. Költséghatékony alapanyag, rendkívül jól alkalmazható teherelosztó feladatokhoz, emellett aljzatkiegyenlítésre is kiváló.  
- Sík és egyenletes felületet biztosít.
- Nem éghető, viszont rendkívül jó hővezető, ami padlófűtésnél rendkívül fontos.
- Szilárd és tömör anyag, ennek ellenére kellőképpen rugalmas.
- Átveszi és elosztja a felületet érő terhelést.
- Kopórétegként is alkalmazható.
- Az esztrich könnyebben és gyorsabban szétteríthető, ezért időtakarékosság szempontjából ideális választás.
- Mivel egy kb 2-8 cm vastag rétegről beszélünk, a száradási ideje is lényegesen rövidebb. A hagyományos betonnál minimum 21 napot kell várni, mielőtt burkolható lenne a felület, ezzel szemben az esztrich száradási ideje mindössze 7 nap, ezután már burkolható.
- Bár lerakása és keverése speciális adalékanyagokat és gépeket igényel, az így keletkező plusz költség megtérül, mivel magasabb minőséget kapunk, mint ha hagyományos betont használnánk. 
- Alkalmazási területeit tekintve is jó választás az esztrich, mivel sokoldalúan, gyakorlatilag bármilyen burkolathoz hasznosítható. Jó választás akkor is, ha időhiány miatt gyorsan kell dolgozni, vagy ha kis méretű, esetleg szűk tereket szeretnénk betonozni.  
- Elsősorban az összetételében különbözik a hagyományos betontól. A hagyományos beton leglényegesebb szempontjai a megfelelő tömörség és nyomószilárdság, ezzel szemben az esztrich esetében sokkal fontosabb, hogy megfelelő legyen a tapadó szilárdsága, illetve stabil, húzásnak és hajlításnak ellenálló legyen. Nagy eltérés van a bedolgozási sebesség és a használható konzisztencia tartomány között is, emellett az eltarthatósági igénye is más az esztrichnek
- Az esztrich jellemzően gép segítségével kerül bedolgozásra. Ez a gép több méter magasságba is el tudja juttatni az anyagot, ami lényegesen egyszerűbb, mintha hagyományos betonozással dolgoznánk. Emellett a gép sokkal homogénebb anyagot kever, és egyenletes felvitelre képes. Kapható zsákos kiszerelésben is, akárcsak a sima beton.
- A hagyományos betonhoz is adhatók különböző tapadás javító és repedésgátló anyagok, de minőség tekintetében az esztrich mégis jobb választás. Az esztrich réteget nem kell locsolni, míg a hagyományos betonnál ez elengedhetetlen, mivel könnyen megég és megreped.  
Az esztrich keverők zárt rendszerű keverőgépek, melyek sokkal hatékonyabban és gyorsabban keverik össze az anyagot, mint egy hagyományos betonkeverőgép. További előnyös tulajdonságuk, hogy tömlő segítségével lehet a megkevert anyagot eljuttatni a betonozandó területre, mely így megóvja a lefektetett csőrendszereket és a munkaterület környezetét is.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését.    
Nem minden keverő található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A keverők használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Kollégáinkkal egyeztessen a rendelkezésre álló szervízkapacitás részleteiről!