Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Falhoronyvágók

Falhoronyvágó bérlés, kölcsönzés

Bérelhető BOSCH falhoronymaróink ideálisak horony vágására, marására betonba, falba, falazatba vagy akár kőfelületekbe is. Építésnél, felújításnál a kábelek- és csövek elhelyezését érdemes figyelembe venni, amikor kialakítjuk a falazatot. Az elektromos kábelek, a víz-, a gáz- vagy a fűtőcsövek vakolat alatt történő elhelyezéséhez - hogy ne tartson sokáig a szükséges fali rések, hornyok, csatornák kialakítása - hasznos a falhoronymaró használata. Ezzel az eszközzel könnyen, gyorsan és pontosan előállíthatók a vájatok.

Hosszú élettartam, állandó fordulatszám

A BOSCH által szabadalmaztatott porzáró rendszer garantálja a hosszú élettartamot, a konstans elektronika pedig az állandó fordulatszámot, még maximális terhelés mellett is. Falvágó kisgépeinkre az optimális kezelhetőség jellemző, ergonomikus markolat-tervezésüknek és sokféle megfogási lehetőségüknek köszönhetően.

Kiegészítők, tartozékok széles skálája

Az eszközök mellé professzionális száraz / nedves porszívó használatát ajánljuk, a közvetlen porszennyeződés azonnali elhárítása érdekében.

Falhoronydarabolóink és professzionális száraz / nedves porszívóink országosan 19 telephelyünkön érhetőek el, közel 10 000 egyéb bérelhető géppel és eszközzel együtt. Eszközeinkre a maximális biztonság, könnyen kezelhetőség, ipari minőség és nagy teherbírás jellemző. Mindegyik bérelhető falhoronyvágónkat és porszívónkat folyamatos használatra alkalmas, rendszeresen karbantartott állapotban adunk át.

Szakképzett műszaki segítség

Kérje szakképzett kollégáink segítségét a megfelelő falhoronyvágó gépek, valamint a kapcsolódó tartozékok és szolgáltatások kiválasztásában, hogy a leghatékonyabban tudja elvégezni az adott munkát!

 

  Márka és típus / Type No. Vágási mélység(MM) Vágási szélesség(MM) Teljesítmény(W) Feszültség(V) Tárcsa átmérő(MM) Hosszúság(MM) Magasság(MM) Szélesség(MM) Tömeg(KG) Ár
BOSCH GNF35CA 35 39 1400 230 150 316 346 170 4,1
6 700 Ft + ÁFA -tól
BOSCH GNF65A 65 40 2400 230 230 690 455 300 8,4
7 600 Ft + ÁFA -tól

Szolgáltatásaink

Az ország teljes területén vállaljuk vágógépeink szállítását, ezzel is támogatva ügyfeleink napi munkáját.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

A falhoronyvágó alapvetően egy sarokcsiszoló, amelyben két gyémántkorong van. A rugósan állítható védőburkolathoz egy vezető fogantyú van rögzítve, ami biztosítja, hogy a gép egyenesen és könnyen irányítható legyen. A gyémántkorongok egy párhuzamos rést vágnak a falban, a mélység és a szélesség előre beállítható. A vágás után a megmaradt részt könnyen eltávolíthatjuk egy kalapáccsal és egy vésővel vagy egy megfelelő vésőgéppel, és máris kész a csatornánk.   
Mindenképpen ajánljuk. A megfelelő porelszívás az ilyen típusú munka szempontjából rendkívül fontos. A védőburkolaton egy erős por elszívó csatlakozó van, mert a falazat megmunkálása közben hatalmas mennyiségű por keletkezik. Megfelelő porelszívás nélkül alig lehetne ellátni néhány centiméternyire, ráadásul a horonyvágó is hamar leéghet és akár tönkre is mehet.  
A munka megkezdése előtt világosan jelölje meg a csatorna nyomvonalát! Ezt spray festékkel, például élénk színekkel lehet elvégezni. Ez megkönnyíti a húzott vonalak láthatóságát még poros környezetben is.   
A gyors munkához döntően fontos a falhoronymaró teljesítménye. Ha túl alacsony a teljesítmény, az eszköz eltömődhet, és a vágás tovább tart. A tömeg is fontos, mivel a falhoz kell nyomni és egyidejűleg vezetni is a gépet. Ez hosszú távon sok energiát igényelhet. 1300 W energiafogyasztással a teljesítmény és a tömeg aránya ideális. Egyébként a porelszívás csak akkor működik megfelelően, ha a védőburkolat jól záródik le a gyémántkorongok munkaterületéről. A porszívó tömlőjének rögzítését zárral kell rögzíteni, hogy a tömlő le ne csússzon a munka során. A csatorna szélessége távtartókkal, a mélység állítható mélységmérővel állítható be, ideális esetben a nyílás mélységének milliméterben való jelzésével. A csatorna szélességnek legalább 25 mm-nek kell lennie, a mélységének legalább 20 mm-nek. Biztonsági szempontból egy áramköri megszakító hasznos lehet. A lágy indítás biztosítja, hogy a gép ne hirtelen induljon el.   
Be kell tartani a szokásos biztonsági szabályokat, valamint a porszívóval biztosítani a megfelelő elszívást. Mindenekelőtt nagyon fontos az egyéni védőfelszerelés. A por mellett kis kövek is repülhetnek, így a védőszemüveg használata elengedhetetlen. A magas zajszint miatt fülvédőt kell viselni. Munkavédelmi cipő vagy bakancs és kesztyű használata is ajánlott. A munkaterületen a padlón nem szabad semmit tárolni, amely veszélyt okozhat a falmaró irányításakor. A porelszívás ellenére is fontos a jó szellőztetés.  A horonyvágó a legpraktikusabb megoldás a kábelek, csövek fali csatornáinak elkészítéséhez. Ellentétben a kalapáccsal és a vésővel, a horonyvágóval mindig egyenletesen széles és mély csatorna alakítható ki. Ez határozottan pozitív a további munka során, azaz a csatorna vakolásakor vagy kitöltésekor. A munkafolyamat is sokkal gyorsabb, és kisebb erőfeszítésbe kerül, mint a hagyományos vésés.  
Igen, igény esetén vállaljuk akár a teljes logisztikai folyamat szervezését. A horonyvágók egyébként bármilyen személygépkocsival könnyen szállíthatók.  
Nem minden kisgép található meg minden kirendeltségünkön. A telephelyek aktuális készletéért érdeklődjön kollégáinknál!  
A horonyvágók használatához nem szükséges engedély, azonban a munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit, alkalmasak legyenek azok szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerjék és betartsák a hozzájuk kapcsolódó munka- és balesetvédelmi előírásokat. „Lakossági ill. otthoni” felhasználás esetén a fentiek a felhasználó felelősségét képezik.  
Minden horonyvágót folyamatos használatra alkalmas, karbantartott állapotban adunk át, és nem biztosítunk kezelőt.