Vásároljak vagy béreljek földmunkagépeket? 

2019-09-09

Amennyiben a tevékenységéből adódóan folyamatosan és nagy mennyiségben végez földmunkát, és rendelkezik karbantartó személyzettel, akkor hosszútávon kifizetődő a gépi rakodók, kotrók valamint egyéb földmunkagépek megvásárlása. Cégünk az ilyen ügyfeleinknek a munkagépek széles skáláját kínálja. 

Azonban a vásárlás helyett sokszor jobban megéri bérelni a mini földmunkagépeket. Először is nincs olyan gép, ami minden feladatra alkalmas, valamint sokszor nincs is szükség ezekre a gépekre hosszútávon, hiszen csak egy-egy speciális feladatot kell velük elvégezni, így sose hozná vissza a befektetett árukat. Ilyen esetekben tökéletes megoldás a gépek bérlése.

Számtalan építőipari és mezőgazdasági vállalkozásnak sokszor jobban megéri a földmunkagépek rövid vagy hosszú távra, akár évekre szóló bérlése, hiszen ezzel megspórolhatja a magas beruházási és karbantartási költségeket. A bérleti díj előre kalkulálható és költségként elszámolható, valamint optimalizálni tudja a földmunka költségeit, hiszen csak arra az időszakra bérli tőlünk, amikor valóban szüksége van rá.

Nem kell fenntartania extra szerelő személyzetet, hiszen a karbantartásokat és ezek költségét cégünk állja. Számunkra nagyon fontos a biztonság és a gépek minőségének fenntartása, így gépenként meghatározott üzemidőnként, az előírásoknál sokkal gyakrabban, végezzük el a karbantartási munkálatokat. A kollégáink ilyenkor egy előre egyeztetett időben szállnak ki a bérlőinkhez, és pár óra alatt el is végzik a karbantartási munkálatokat, hogy az ügyfeleinknél a leállás minimális legyen.  

Partnereink számára így óriási könnyebbséget jelent, hogy a bérleti díj tartalmazza a 250-500 üzemóránkénti (márkafüggő) szervízelés és a javítások díját is. Ezenkívül még azt is biztosítjuk, hogy ha elromlik a bérelt földmunkagépe és nem javítható, akkor garanciálisan kicseréljük Önnek, hogy ne okozzon a munkafolyamatában fennakadást.

Az évek során azt tapasztaltuk, hogy a legnagyobb igény a mini rakodókra, a mini kotrókra valamint a teleszkópos rakodókra van, amelyeket főleg építőipari valamint mezőgazdasági cégek bérelnek tőlünk. Az alábbi földmunkagép típusok érhetőek el a Profirent-nél:

·         Teleszkópos rakodók

·         Törzscsuklós és csúszókormányzású rakodók

·         Mini- és midikotrók

·         Úthengerek

·         Targoncák

 

Magánszemélyként is bérelhető földmunkagép?

Természetesen igen. Magánszemélyek gyakran érdeklődnek is a mini földmunkagépeink bérlése iránt. Azonban mivel gyakran csak rövid ideig szeretnék használni, ez ritkán lesz kifizetődő. Ennek okai, hogy a szállítási díjak a rövid időszakra tekintettel arányosan magasak, valamint azt fontos tudni, hogy ezen munkagépek vezetéséhez nehézgépkezelői jogosítvánnyal kell rendelkezni. Amennyiben nincsen, akkor bérelhetnek tőlünk gépkezelőt is, ami emeli a bérleti díjat.

 

Kotrók előnyei és használata

A kotróinkkal számtalan földmunka, tereprendezési feladat elvégezhető úgy, mint árok- és alapásás, csatornaépítés, medenceásás vagy éppen rézsűzés. JCB márkájú, gumilánctalpas kotróink kétféle méretben elérhetőek nálunk, így bérelhet tőlünk mini- és midikotrókat. A legnagyobb gépünk tömege eléri a 8,5 tonnát. Az ügyfeleink részére tanácsadást is nyújtunk. Az igényeik és a feladatok megismerése után segítünk kiválasztani a legalkalmasabb teljesítményű gépet akár a bérleti állományunkból, akár ha megvásárolni szeretnének partnereink széleskörű kínálatából.

Érdemes előre tudni az ásási mélységet, szélességet, a terület méretét, és a talaj keménységét. Ha mélyre, nagy területet vagy éppen kemény talajon szeretne ásni, akkor az erősebb, masszívabb midikotrókat ajánljuk. Ha kicsi helyen kell dolgozni, akkor a minikotrókat érdemes kibérelni.

A gépekhez különböző kanalakat lehet csatlakoztatni, és a bérleti díj két kanál díját tartalmazza is, azonban minden továbbiért vagy a törőfejért (más néven bontókalapács) bérleti díjat számolunk fel. Az 1,2 méter széles kanál például ideális eszköz, ha a géppel rézsűzést szeretne végezni.

 

Rakodók előnyei és használata

Szinte bárhol szükség lehet egy mozgékony, kis helyen is könnyen manőverezhető, több szerelékkel dolgozó mini rakodóra. Ilyenkor a csúszókormányzású rakodóinkat ajánljuk bérlésre, amelyek egyhelyben akár teljesen meg is tudnak fordulni. A törzscsuklós rakodógépeink pedig be tudják dönteni a testüket, ezért is hívják őket darázsderekúaknak. Bobcat, JCB és Weidemann márkájú rakodógépeinkkel raklapos vagy ömlesztett áruk mozgatása, bizonyos mélységről föld felszedése, teherautók megrakása könnyedén megoldható. A mini rakodók bérleti díja kétféle szereléket tartalmaz, így alapesetben díjmentesen kanállal és villával együtt kérhető. Törőfej pedig további bérleti díj fejében igényelhető. Nemcsak az építőipari cégek veszik bérbe mini rakodóinkat, hanem a mezőgazdasági cégek is, hiszen extra szerelékként tudunk kínálni trágyavillát, bálatüskét és seprű adaptert vagy éppen talajfúró fejet is. Tél közeledtével mini rakodóinkat előszeretettel bérlik hólapátolásra vagy éppen hókotrásra. Ezenkívül a rakodók talajtükrözéshez és alapásáshoz is tökéletesen alkalmasak.  

 

Teleszkópos rakodó előnyei és használata

Építőipari, ipari, mezőgazdasági és rendezvényszervező cégek körében egyre népszerűbb a teleszkópos rakodógépek bérlése a széleskörű felhasználási lehetőségeik miatt. A gép egyszerű irányítása és panorámaablaka segíti a biztonságos használatát.  Mindenfajta rakodási és raktári-logisztikai feladatra nagyszerű megoldást biztosítanak. Különböző méretüknek és mozgékonyságuknak köszönhetően könnyen közlekednek szűk, illetve sáros, trágyás területeken is.

Nagy előnyük, hogy úgy működnek, mint egy targonca, viszont ami extra funkció, hogy előre, akár méterekkel is be tud nyúlni a karja, így könnyedén be tud rakodni például egy épület szűk ablakán keresztül is, vagy egy konténerből méterekkel benyúlva könnyedén kiemelhető a nehéz rakomány. Rakodóink választhatóak fixzsámolyos valamint forgózsámolyos kivitelben, mely utóbbinál a kabin is forog, így ennek bérleti díjai is magasabbak. Amennyiben forgózsámolyos rakodót szeretne bérelni, akkor a Magni márkájú gépeket ajánljuk Önnek. Egyes típusainkhoz csörlő-, villa- és daruhorog is igényelhető. Sőt, bérelhetnek tőlünk szerelőkosárral bővíthető rakodót is, amely a személyemelőkhöz hasonlóan nagy teherbírással rendelkezik.

JCB, JLG és Weidemann teleszkópos rakodókat kínálunk a 4,5 méterestől a 25 méteresig.  A Weidemann rakodónkat az ügyfeleink nagyon kedvelik, mert kisméretű, kompakt, könnyen befér bárhová, mégis akár 2 tonnát is fel tud emelni 5 méter magasságig. Napjainkban egyre nagyobb az igény a klímás, teleszkópos rakodógépre, amelyre cégünk a JLG klímás verzióját ajánlja, hiszen ez akár 14-17 méter magasságba is emel, valamint 3,6-4 tonna teherbírású. Nagy terepkerekekkel rendelkezik, így árkon-bokron át tud menni. JCB márkájú rakodókból sokféle teljesítményű géppel rendelkezünk. Míg a legkisebb 1,6 tonnát 4 méter, addig a legnagyobb 6 tonnát 8 méter magasságig tud emelni.

A teleszkópos rakodók bérleti díjába egy kanál és egy villa alapból beletartozik, amelyhez villahosszabbító díjmentesen kérhető. Ezeken felül a csörlő, a villa- és daruhorog és a kosár felár ellenében extraként bérelhető.

A teleszkópos rakodók előnyeit már a rendezvényszervező cégek is felfedezték, és nem csak rakodásra használják, hanem attrakció elemeként. Egy ilyen esetben a Hősök terére kértek tőlünk két darab rakodót, amelyek közé kötelet feszítettek. Egy kötéltáncos pedig a 8 méter magasban ezen a kötélen táncolt át a lelkes közönség felett. Hasonlóan érdekes ötletekkel is bátran megkereshetnek minket! 

 

Úthengerek használata

Az úthengerek bérlése főleg az építőiparra jellemző. Cégünk palettáján ráülős kisméretű BOMAG és JCB márkájú vibróhengerek vannak. Ezek aszfaltra és földre (akár murvás földet tömöríteni) egyaránt megfelelő, kombi hengerek. Ha olyan gépre van szüksége, amely aszfalton locsolni is tud, erre is tudunk kínálni úthengert.

 

Targoncák

A dízel targoncákat építőipari és rendezvényszervező cégek bérlik leggyakrabban cégünktől. Az AUSA targoncák nehéz és lejtős terepen is képesek a terhet biztonsággal mozgatni az optimális súlypontnak és a nagy átmérőjű kerekek által biztosított felfüggesztésnek köszönhetően. Joystick vezérlőkarok és hidrosztatikus váltó biztosítja a könnyed, precíz és biztonságos működtetését. Éppen ezért az AUSA C250 HX4 egy nagyon kedvelt típus, 2,5 tonnát akár 3,6 méterre tud emelni, de emellett viszonylag kicsi, kompakt gép, akár kis helyen is meg tud fordulni és árkon-bokron átmenni. Jó minőségű, szinte elnyűhetetlen.

Amennyiben viszont nagyméretű targoncára lenne szüksége, akkor a JCB márkájúakat ajánljuk, amelyek olyan robosztus méretűek, mint egy traktor. Ezek teljesítményei is jóval erősebbek, 2,6-4 tonnát tudnak megemelni, 5,5 m magasra. Amennyiben ilyet szeretne az ügyfelünk, előre egyeztetni szükséges, hogy méretei miatt be tud-e jutni a kívánt helyre. Ideális nem lebetonozott terepre, hiszen jól mozog füvön, murván és építési területen egyaránt. Villahosszabbítót kérés ellenében díjmentesen biztosítunk a targoncához.

Új termékként már megtalálhatóak cégünknél a PB gázos targoncák is. 

 

Hol bérelhet tőlünk földmunkagépeket?

A földmunkagépek bérlése több, az alábbiakban felsorolt budapesti és vidéki Profirent gépkölcsönző telephelyeken lehetséges:
Budapest, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Békéscsaba, Kecskemét, Szeged, Szekszárd, Kaposvár, Pécs, Székesfehérvár, Veszprém, Győr, Szombathely.

Azonban megrendelés előtt kérjük, hogy egyeztessen kollégánkkal, hogy a kívánt munkagép mely telephelyünkön található.

 

Földmunkagépek szállítása

A legkisebbtől a legnagyobb eszközig biztosítjuk a szállítást Magyarország egész területén. A szállítás díja egyedi árajánlat alapján történik, függve a szállítási távolságtól és a gép méretétől.

A szállítást ügyfeleink is megoldhatják, amennyiben megfelelő szállítóeszközzel jelennek meg telephelyünkön. Amire fontos figyelniük, hogy a járműnek el kell bírnia a gépek súlyát, valamint platóssal nem tudják elszállítani a bérelt földmunkagépet, hacsak nem hoznak rámpát is, így inkább érdemes trailerrel érkezniük.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés!

Telephelyek

Válassza ki az Önhöz legközelebb eső telephelyünket!

További elérhetőségekért kattintson a városokra!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Amennyiben értesülni szeretne legújabb akcióinkról és híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozás